Φωλιές Κρητικών τυριών

Υλικά

1 συσκευασία στρογγυλά φύλλα σφολιάτας
100γρ. ξυνομυζήθρα
300 γρ καπνιστό γραβιερίνο Amari
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φέτα σαλάμι αέρος για κάθε φωλιά
2 αυγά χτυπημένα
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
Μαυροσούσαμο

 

Εκτέλεση

Λαδώνουμε τις θήκες για να μην κολλήσει η σφολιάτα και τοποθετούμε τα σφολιατίνια.

Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε τα τυριά, την πιπεριά, το ένα αυγό, το γιαούρτι, ψιλοκόβουμε το σαλάμι αέρος και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε κουταλιές από το μίγμα μέσα στις φωλίτσες κλείνουμε και “αλείφουμε” με το άλλο αυγό που κρατήσαμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180ο για 30 λεπτά περίπου.