Τυροπιτάκια γλυκά με σάλτσα φράουλας

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για την γέμιση
500 γρ. Αμαρινο
15 φυλλαράκια(μόνο) δυόσμο
250 γρ. φράουλες
4 κ.σ ζάχαρη

Για τη μαρμελάδα φράουλας:
½ κιλό φράουλες
½ κιλό ζάχαρη
½ κλωναράκι φρέσκια βανίλια
½ λεμόνι το χυμό του

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη την βανίλια και το λεμόνι. Όταν αρχίζει να αφρίζει με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό..με αυτόν τον τρόπο η μαρμελάδα γίνεται πιο γυαλιστερή.

Βράζουμε και δοκιμάζουμε το σιροπάκι στο πιατάκι ,όταν κάνουμε μία γραμμή με το δάχτυλό μας και δεν ενωθεί είναι έτοιμη. Μπορεί να σας φανεί αραιή αλλά μην ξεχνάτε ότι παγώνοντας θα σφίξει και άλλο. Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Η χρήση της είναι ιδανική και σαν σάλτσα σε γλυκά.

Βάζουμε το Amarino, την ζάχαρη, και τον δυόσμο και τα κάνουμε κρέμα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε καλά με μία απορροφητική πετσέτα έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε τριγωνάκια. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.