Τραγανό αρνάκι με βότανα της Κρήτης

Υλικά

1 αρνάκι περίπου 8 κιλά
Ματζουράνα – Ρίγανη – Θυμάρι (φρέσκα) συνολικά ένα ματσάκι
1 κ.σ ρίγανη ξερή
1 κ.σ ματζουράνα ξερή
10 κλωναράκια μαλοτήρας ξερής
Χυμό από 2 λεμόνια και ξύσμα
Χυμό από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ στακοβούτυρο
Αλάτι – Πιπέρι
Για τη γέμιση 1/2 κιλό κατσικίσια γραβιέρα Αμάρι και μισό κιλό τυροζούλι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το αρνάκι μας με όλα τα υλικά εκτός του στακοβούτυρο από την προηγούμενη μέρα.

Ανοίγουμε την κοιλιά του και του βάζουμε τα τυριά μας κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ράβουμε την κοιλιά το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 για περίπου 4 ώρες.

Την τελευταία ώρα το βγάζουμε από το τη λαδόκολλα με τα ζουμιά του, το αλείφουμε με λιωμένο στακοβούτυρο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ανοίγουμε συχνά και βρέχουμε το κρέας με τα ζουμιά από το ταψί μας.