
Υλικά
Για τη βάση
350 γραμ. μπισκότα γεμιστά λευκά με λευκή γέμισηcheese cake ατομικό
100 γραμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
350 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
400 γραμ. Amarino
Για γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε σπασμένα μπισκότα, γλυκό κουταλιού περγαμόντο, γλυκό κουταλιού κεράσι, μερέντα και ότι άλλο βάλει ο νους σας.
Εκτέλεση
Aλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό αποτέλεσμα.
Σε φόρμα βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε με ένα ποτήρι μεχρι να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε μία ελαφριά σαντιγί. Βάζουμε το ξύσμα και το Amarino και ενώνουμε με μία μαρίζ με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο 2 ώρες να παγώσει .
Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.