Ρύζι θαλασσινών με μυζηθρα αμαριου

Υλικά

1 κιλό χταπόδι πλοκάμια
12 γαρίδες μεγάλες
1 κρεµµύδι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 ώριµες ντοµάτες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 κιλό ρύζι μπασμάτι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
100 γρ Μυζήθρα Αμαρίου
αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι ζωμό από τα κεφάλια των γαρίδων

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο τα πλοκάμια ολόκληρα και τα κρεµµύδια και μετά από πέντε λεπτά σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια ρίχνουµε τις ντοµάτες αφού τις τρίψουμε στον τρίφτη ή ξεφλουδίσουμε και τις αλέσουμε στο μούλτι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου σαράντα λεπτά. Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα κέλυφοι και τα κεφάλια μαζί με ένα φλιτζάνι νερό και ένα φύλλο δάφνης να βράσουν για δέκα λεπτά.

Προσθέτουµε στην κατσαρόλα το ζωμό μας αφού τον σουρώσουμε και όταν πάρει βράση, ρίχνουµε το ρύζι και το αφήνουµε να ψηθεί και να μαλακώσει ανακατεύοντας κατά διαστήµατα για περίπου είκοσι λεπτά. Αν χρειαστεί να ψηθεί λίγο ακόμη, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό.

Πριν κατεβάσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τις γαρίδες και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Το αποµακρύνουµε από τη φωτιά, σκεπάζουµε µε µιά καθαρή πετσέτα και το αφήνουµε να «ησυχάσει» για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε.