Πιλάφι με ξινόχοντρο και σύγλινο

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι
1 φλιτζάνι ξινόχοντρος
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
Θαλασσινό αλάτι
Σύγλινο
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε μικρά καρεδάκια το κρεμμύδι μας και βάζουμε να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί βάζουμε το ρύζι και σπάμε τον ξινόχοντρο. Τα γυαλίζουμε 2-3 λεπτά και αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε και βάζουμε πιπεράκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρέυουμε γύρω στα 20 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί ζωμό. Στα τελευταία 3-4 λεπτά, σε ένα άλλο τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο ζεσταίνουμε το σύγλινο με τα ζουμάκια που έχει μέσα το πακέτο. Σερβίρουμε ζεστό το πιλάφι μας και προσθέτουμε το σύγλινο. Γαρνίρουμε με κόκκινη πιπεριά.