Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτική σφολιάτα και φρέσκια μυζήθρα

Υλικά

Για την γέμιση

400 γρ. Γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
1 αυγό
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
200 γρ. ξανθές σταφίδες
7 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. κανέλα

Aν έχεις όρεξη για ζυμώματα για τη σπιτική σφολιάτα θα χρειαστούν:

250 ml σόδα αναψυκτικό
2 αυγά
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο Τ. Κερκύρας

Εκτέλεση

Εκτέλεση γέμισης

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα μας, την απλώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει εντελώς η σάρκα. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο η κολοκύθα βγάζουμε την σάρκα και την περνάμε από το μούλτι έτσι ώστε να γίνει πουρές.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πατώντας τα με ένα πιρούνι και είναι έτοιμη.

Εκτέλεση ζύμης

Βάζουμε το μισό αλεύρι σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη σόδα, τα αυγά, το αλάτι και το ηλιέλαιο και αρχίζουμε το ζύμωμα. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι καθώς ζυμώνουμε. Σταματάμε το ζύμωμα όταν δεν κολλάει πια στα χέρια ή όταν ξεκολλάει από τον κάδο.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία, ανοίγουμε και τα τρία κομμάτια ζύμης λίγο με τον πλάστη και απλώνουμε βούτυρο το οποίο θα είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου σε κάθε κομμάτι. Το απλώνουμε με τα χέρια και στρώνουμε τα ανοιγμένα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε και τα κλείνουμε ΚΑΛΑ σε μεμβράνη αφού την πασπαλίσουμε με νισεστέ. Να μην παίρνει καθόλου αέρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Ανοίγουμε την μεμβράνη και βγαζουμε το ζυμάρι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αφού κόψουμε σε δύο κομμάτια -το ένα να είναι μεγαλύτερο για να μπει κάτω και να έχει ανασηκωμένα πλαϊνά που θα κλείσουμε μέσα το από πάνω φύλλο- το στρώνουμε στο ταψί μας, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε. Στο δεύτερο φύλλο κόβουμε με ένα κουπ-ατ αστεράκι και κρατάμε τα αστεράκια που βγάζουμε στρώνοντας τα από την άλλη πλευρά της πίτας. Αυγουλώνουμε την πίτα μας και βάζουμε κροκάν αμυγδάλου για στόλισμα.

Ψήνουμε στους 200 για μία ώρα περίπου πάνω-κάτω.