
Υλικά
10 μεγάλα λευκά μανιτάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη μους:
50 γρ. κουκουνάρι
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
200 γρ. γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. γαλομυζήθρα
1 φλ. φρυγανιά
Κόκκους ρόζ πιπεριού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρνιτούρα:
μισό ρόδι
μισό φλ. φυστικία Αιγίνης
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα μανιτάρια. Αλατίζουμε ελαφρά βάζουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για τη μους και δουλεύουμε, μέχρι να γίνει το μείγμα αλοιφή.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, μοιράζουμε τη μους επάνω τους και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιππέρι και ρόδι.