Απάκι κοκκινιστό με πιπεριές και βότανα

Υλικά

250 γρ. Απάκι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 ντομάτες ώριμες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
πιπέρι-αλάτι
1 κ.γ. πελτέ
ρίγανη μάτσο
200 γρ. γραβιέρα
θυμάρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το απάκι σε φέτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες καθώς και τις ντομάτες μας σε κυβάκια.


Ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι τον πελτέ και περιμένουμε να διαλυθεί στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές περιμένοντας να μαραθούν και να μελώσουν και προσθέτουμε το απάκι. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3-4′ και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις τομάτες και πασπαλίζουμε το θυμάρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Τέλος ρίχνουμε το τυρί, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά καρέ, σβήνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε το τηγάνι μας να λιώσει το τυρί. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι, αν και δεν χρειάζεται συνήθως. Σε πέντε λεπτά σερβίρουμε.